Distincte

0
Ştergerea din greşeală a fişierelor sau pur şi simplu pierderea datelor din diverse cauze sunt lucruri nu tocmai plăcute, care se pot întâmpla oricui. Când survin astfel de accidente trebuie să găseşti o cale de a recupera fişierele pierdute. Acest proces depinde de modul în care au fost pierdute datele. Pentru ştergerea accidentală, soluţia este să foloseşti un program de recuperare a fişierelor.
Vestea bună este că există multe programe, unele pe bani, altele gratuite, pentru recuperarea fişierelor. Eficienţa acestora variază însă, unele sunt mai bune, altele mai proaste. Pentru exemplificare m-am oprit un program care are două auri importante: este gratuit şi foarte uşor de folosit. Se numeşte Recuva.
Principiul ştergerii - recuperării
Vestea proastă este că recuperare fişierelor şterse este posibilă numai în anumite condiţii. Pentru cei care nu ştiu, voi explica la modul simplist cum este posibilă recuperarea fişierelor. Când ştergi un fişier, acesta nu este şters efectiv ci doar "scos din circulaţie". Aşa se face că poate fi recuperat destul de simplu.
Condiţia principală este să încerci recuperarea înainte de a scrie alte date pe partiţia sau harddisk-ul respectiv. Cu cât apar mai multe fişiere noi, cu atât şansele de recuperare sunt mai mici, pentru că acestea vor fi copiate peste cele şterse.
Recuva - gratuit, eficient şi simplu
Recuva poate fi folosit fie prin intermediul unui wizard, fie fără acesta, din cadrul ferestrei principale. Dacă preferi wizard-ul, trebuie să bifezi trei paşi: să specifici tipul fişierului (imagine, document, etc), să menţionezi directorul în care s-a aflat înainte de a fi şters (opţional) şi săalegi modul de scanare. Implicit, programul apelează la modul de scanare normal, acesta având avantajul de a fi foarte rapid. Alternativ, poţi alege modul Deep Scan, mod mai minuţios dar şi de durată.
Am fost nevoit sa testez acest program  deoarece am șters din greșeală un hard-disc portabil de 360 Giga
Pot sa spun ca m-ia fost extrem de folositor  am recuperat 90% din fișierele șterse. 

Descarcare Program 100% gratuit
Tutorial 

Trimiteți un comentariu Blogger

 
Top