Distincte

0
Se spune ca traim intr-o lume a barbatilor. Si este perfect adevarat. Daca am vedea o femeie in posturi inalte am cataloga-o imediat ca si  „femeie de moravuri usoare”, si aici nu ma refer doar la perceptia barbatilor ci si la perceptia noastra, a femeilor. Sa recunoastem ca nu doar barbatii sunt misogini si ca, din contra, noi femeile criticam cu mai multa duritate o alta femeie. Dar asa am fost crescute, asa ne educa societatea: sa fim rivale.
Le spunem fetelor ca pot avea ambitie, dar nu prea multa. Pot urmari sa ajuga femei de succes, dar nu prea de succes. Ne crestem fetele cu ideea ca ele trebuie sa se marite. Asta este scopul suprem al unei femei : maritisul. O femeie maritata a ajuns in varful ierarhie. Are un cuvant de spus in fata altor femei. Pentru ca sunt femei se asteapta de la mine sa aspir catre casatorie. Se asteapta de la mine ca toate deciziile pe care le fac in viata sa pastreze in centru ideea ca maritisul este cel mai importan. Astazi casatoria poate fi o sursa de bucurie, iubire si suport reciproc.
Dar de ce invatam fetele sa aspire catre casatorie si nu invatam si baietii la fel? Ne crestem fetele si le invatam ca sunt rivale. Nu pentru locuri de munca sau pentru a se realiza in viata, ceea ce cred ca ar fi un lucru destul de bun, ci in fata barbatilor. Le facem rivale pentru  atentia barbatilor.  Le invatam ca nu pot fi fiinte sexuale asa cum sunt barbatii.
Noi, femeile, suntem cele mai inversunate rivale ale noastre. Nu am vazut niciodata barbati invidiosi unii pe altii. Daca o femeie progreseaza mai repede decat noi in orice domeniu, vom fi convinse ca nu a facut-o prin forte proprii.
Feminista= persoana care crede in egalitatea sociala, politica si economica dintre sexe. Din pacate suntem putine feministe. Si cred ca e cazul sa ingrosam liniile. Trebuie sa ne invatam fetele ca in spatele unei femei de succes nu se afla un barbat, ci ea insasi. Trebuie sa le invatam ca o femeie poate ascede prin propriile puteri si ambitii. Noi ar trebui sa fim primele care sa ne sustinem, nu sa ne ingropam.

Trimiteți un comentariu Blogger

 
Top